Hur viktig är din bloggs utseende?

Mobilfoto redigerad i apparna VSCO och Snapseed.

Om att blogga, att ha en blogg:
Jag har sedan 2009 gjort bakgrunder som kan användas i Blogger/Blogspot, och i flera andra webbsidor också, även om de är skräddarsydda för just Blogger. Under den tiden har jag följt trender och uttryck, även en blogg följer tidens gång, även om man kanske inte först tror det. Här nedan följer mina personliga reflektioner.

När jag började var det inne att smycka sin blogg med allt man kunde hitta ;) Det var animationer, det var färgglada bakgrunder och man testade allt. Inte för att det var estetiskt tilltalande, utan för att man kunde och att det var så himla kul. Vem ville inte ha en fisk som rörde sig om man la pekaren på den i marginalen i sin blogg?

Sedan blev det den vita tiden. Då ville de som var inne inte ha någon bakgrund alls, det skulle vara vitt och gärna gråa etiketter i marginalen. Enkelt och stilrent. Bilderna blev också något större i bloggen, det las mer energi på det personliga uttrycket när det gällde bilderna.

Efter det har Worldpress eran varat ett tag. Deras stramare, till och med affärsmässiga stil blev inne. Typsnitten blev viktiga och det var noga med hela sidans visuella framtoning. Det blev vanligt med rörliga bilder i headern.

Den eran är nog fortfarande kvar, men jag tycker mig märka att det unika varumärket börjar dyka upp igen. Bakgrunder och webbsidans design börjar än en gång gå mot det personliga och individuella. Det börjar bli tillåtet att ta ut svängarna mer.

Hur som helst, jag tror att det bästa varumärket är att vara unik. Vara den man är. Det är då man lyckas nå igenom bruset på nätet. När jag började var det mycket lättare att synas, nu finns det så mycket som konkurrerar om bloggläsarnas uppmärksamhet. Det är inte många sekunder som man har på sig för att få en blogg besökare att stanna kvar. Så antagligen har jag tappat 95% av alla läsare av denna text redan vid 'Hallo.'   :)


Nästa artikel kommer att handla om hur man kan tänka för att göra bloggen lättläst och på så sätt få besökare att förhoppningsvis stanna något längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar